الف) جذب بازدید کننده :
جذب بازدید کننده مختص بازدید کننده هائی است که برای اولین بار وارد سایت شما می شوند . بازدید کننده ها معمولا" از موتورهای جستجو و یا لینک ها وارد سایت ما می شوند . لینک ها هم شامل چندین مورد می شوند ؛ یا لینک ما در دیگر سایت ها بوده و یا کاربری لینک را به دوستان خود معرفی نموده و یا مطلبی از سایت ما به همراه لینک در دیگر سایت ها آورده شده شده است یا ... . هر چه تعداد لینک ها بیشتر باشد ، طبعا" رتبه ی سایت در موتور های جستجوگر بیشتر شده و هنگام جستجوی کاربران ، سایت مورد نظر در مراتب بالاتری قرار می گیرد .
ب) حفظ بازدید کننده :
حفظ بازدید کننده مختص بازدید کننده هائی است که قبلا" به سایت شما رجوع کرده اند ؛ این امر نیز شامل مواردی است که به لینک های بیشتر می انجامد و همانطور که می بینید همه موارد به هم مربوط و یکی پشتیبان و لازمه ی دیگری است ؛ به روز رسانی سایت هم یکی از عوامل حفظ بازدید کننده می باشد ، معمولا" سایت هائی که با مطالب جدید سریعا" به روز رسانی می شوند از بازدید کننده های ثابت زیادی برخوردار می شوند ، با توجه به موارد مذکور ؛ افزایش بازدید کنندگان را از نگاهی دیگر و پله به پله مورد بررسی قرار می دهیم :
قدم اول: محتویات سایت
الف) کیفیت در محتوا : هر چه قدر مطالب و مقالات سایت دارای کیفیت بیشتری بوده و جنبه ی کاربردی و تخصصی به خود بگیرد ؛ بازدید کننده های ثابتی جذب سایت شده و این بازدید کننده ها به معرفی این سایت مفید و کاربردی به دوستانشان می پردازند . سعی کنید نیاز های کاربران خود را سنجیده و در جهت رفع آنها گام بردارید ؛ کاربران معمولا" به دنبال چیزهائی هستند که برایشان سودمند باشد (خدمات رایگان ! از اسباب سرگرمی گرفته تا آموزش تخصصی) لازم به ذکر است که کمیت و کیفیت محتوای سایت توأمان در افزایش ترافیک وب سایت موثر است ؛ موارد فوق در حفظ بازدید کننده و جذب بازدید کننده (از طریق موتور های جستجو) موثر واقع شود .
ب) کمیت در محتوا : کمیت در محتوای یک سایت نقش خیلی مهمی را ایفا می کند ؛ هر چه قدر محتوای یک سایت بیشتر باشد و از نظر زیر شاخه ها و صفحات دارای حجم بیشتر و گسترده تری باشد ؛ طبعا" شانس بیشتری در ارائه توسط موتورهای جستجو داشته و بدون شک قرار گیری آدرس سایت در ردیف های اولیه ی موتور های جستجو بازدید ها را به صورت تصاعدی افزایش می دهد . این موارد بیشتر به جذب بازدید کننده از طریق موتور های جستجوگر کمک می کند .
قدم دوم : بهینه سازی ظاهر و باطن (صفحات سایت) (موثر در حفظ بازدید کننده)
الف) ظاهر سایت : ظاهر سایت به مواردی چون طراحی ، رنگ بندی ، سهولت دسترسی کاربر ، چیدمان و کاربر پسند بودن مربوط می شود . مطمئنا" ظاهر دلنشین صفحات باعث ترغیب بازدید کننده شده و اشتیاق وی را برای کندوکاو در بخش های مختلف سایت افزون می کند . طراحی های زیبا در ذهن ها می ماند و همیشه با عنوان سایتی کاربر پسند از آن یاد می شود . همین امر به علاوه محتوای سایت باعث مراجعات بیشتر یک کاربر شده و به حفظ کاربر می انجامد ، و بر عکس ؛ ممکن است سایت هائی با محتوای بسیار وزین اما ظاهری نا مناسب به بستن صفحه توسط کاربر در وحله ی اول منجر شود . به کار بردن منوهای نقشه سایت باعث می شود کاربر ذهنیتی از کل بخش های سایت شما به دست آورده و این امر از گیج شدن احتمالی کاربر جلوگیری می کند ؛ بدین گونه همه ی بخش ها برای کاربر قابل دسترس می باشد .
ب) باطن سایت : منظور از باطن سایت ، همان کد سورس صفحات است . همانطور که می دانید تگ های سرآمد در یک سند HTML شامل ROBOTS ، DESCRIPTION ، KEYWORDS ، Language ، TITLE و ... می باشند که با تخصیص مقادیر مناسب به این گزینه ها و تنظیم فایل robots.txt در پوشه ی اصلی می توان به معرفی بهتر سایت به موتور های جستجو پرداخت و همچنین با کد نویسی صحیح و چیدمان تگ های مناسب می توان به سرعت بارگزاری (Load) صفحه کمک شایانی نمود .
قدم سوم : معرفی وب سایت (موثر در جذب بازدید کننده)
الف) معرفی وب سایت به موتور های جستجوگر : از آنجائی که اعم بازدید کنندگان سایت های بزرگ از طریق موتور های جستجو صورت می گیرد ، بهتر است قبل از کشف سایت توسط خزنده ها ، خودمان سایت وب را به این موتورها معرفی کنیم . غالبا" پس از حدود 1 تا 2 ماه بعد از معرفی ، سایت ما در بانک اسناد روبوت ها ذخیره می شوند ؛ هم اکنون می توانید نسبت به ثبت سایت خود در سایت هائی مانند [ جهت مشاهده لینک عضو شوید ! ]] اقدام نمائید .
ب) لینک : لینک سایت شما در سایت های متعدد و بزرگ (چه به صورت عکس و چه به صورت متن) تاثیر مستقیمی بر افزایش ترافیک وب خواهد داشت ، نام یا نشان سایت شما هر چه بیشتر در سایت های دیگر وجود داشته باشد و هر چه سایت های مذکور بزرگتر و دارای رتبه ی بالاتری نسبت به سایت شما داشته باشند ، چه از نظر ورود بازدید کنندگان (با کلیک بر روی نام یا نشان سایت شما) چه از نظر موتور های جستجوگر (که به دنبال لینک ها می روند) تاثیر زیادی بر افزایش ترافیک سایت شما داشته و به افزایش رتبه ی سایت شما در موتورهای جستجو می انجامد .
ج) تبلیغات : بدون شک بهترین و موثرترین روش معرفی سایت تبلیغات در سایت های بزرگ می باشد ، توسط تبلیغات خیل بازدید کنندگان به سایت شما جاری شده و در صورت برتری نسبت به رقیبانتان ، صدها مشتری ثابت را به خود جذب خواهید کرد . البته این روش برای سایت هائی با هداف تجاری و فقط در سایت های بزرگ و سازمان یافته ای همانند گوگل توصیه می شود و تبلیغات به صورت ایمیل انبوه و سایت های مدعای افزایش ترافیک سایت توصیه نمی گردد .
- ۰۰/۰۴/۰۸